Tajna smrti Josipa Broza Tita – 30. oktobar 2016.

„Mira Adanja-Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:30

tito2-41-april-1951

U vreme bolesti Josipa Broza Tita, mlad vojni lekar bio je na dužnost dežurnog lekara pored postelje Josipa Broza Tita, koji je ležao u Bolnici u Ljubljani.

tito3-1980_707a_034a

Lekar od poverenja, major dr Milomir Stanković, ispunjava naređenje, ostavlja svoju ženu u Beogradu i ne viđa je 6 meseci, jer je na poverljivom zadatku.

tito4-1980_707a_038a

Dolaze lekari, prepisuju terapije, on sedi, meri poritisak i ordinira sve što čuveni lekari prepisuju kao spasonosnu terapiju. Dr Milomir Stanković sedi pored kreveta svog maršala i sve zapisuje, sve sluša i sve piše.

Dr Stanković i Mira Adanja-Polak
Dr Stanković i Mira Adanja-Polak

Trebalo mu je sve ovo vreme da progovori i da napiše knjigu „Tito između života i smrti“, da sve zabeleženo u jednu svesku ispriča i sve viđeno kaže u kameru.

Dr Stanković i Mira Adanja-Polak
Dr Stanković i Mira Adanja-Polak

Tokom intervjua u njegovom domu u Beogradu, Mira Adanja-Polak, iako ima utisak da dobija ispovest ovog čoveka, zna da ovaj lekar nije rekao sve. Autoriteti oko njega nisu mu više branili da govori, ali je znao da po službenoj dužnosti takva ispovest ne bi nikome koristila, jer se zna šta znači rano progovoriti.

Dr Stanković i Mira Adanja-Polak
Dr Stanković i Mira Adanja-Polak

Čućete šta se sve događalo u Sloveniji dok je Tito ležao, a mi dobijali saopštenja.

Ko su bili lekari koji su davali mišljenja?

Zašto je dr Stanković tek sada progovorio?

Šta na sve kaže njegova žena?

Videćete i fotografije koje do sada niste imali prilike da vidite.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

8 komentara na “Tajna smrti Josipa Broza Tita – 30. oktobar 2016.”

  1. Mislim da pravu istinu,nikadaa necemo saznati. Oni koji je znaju,odnece je sa sobom u grob.Ni istina o Golom otoku,nikada nije obelodanjena.Jedno godinu dana,posle smrti Tita,Lazar Kolisevski,koji je u momentu Titove smrti,kao Podpredsednik Predsednistva Jugoslavije,postao Predsednik tog istog Predsednistva,objavio je u listu „Duga“,da je ON rukovodio sahranom Tita,po Protokolu,kao Predsednik.U tom clanku,On je tvrdio,da Tito nije sahranjen u Beogradu,na Dedinju.On je tvrdio,da je sanduk donet iz Ljubljane,bio prazan.! Prava istina se izgleda,iz nekog razloga,nece nikada saznati.Za utehu,moramo se pomiriti sa cinjenicom,da mnoge istorijske ISTINE,to nisu,ali zbog naroda koji zeli u nesto da veruje, niko nece da ga razuverava.Blazeni koji veruju !!!

    Odgovori
  2. Samo pitanje za Doktora: Ne pitam da li je 03.Maja 1980 Tito bio ziv,nego da li je 03. MARTA 1980 bio ziv?

    Odgovori
  3. jako bih voljela da dodjem u posjed ove knjige i kad bi se mogla rezervisati da se dobije odmah nakon stampanja

    Odgovori

Ostavite komentar